Tip voor Club Brugge en co: Als topclub zou ik Dessers durven kopen

Tip voor Club Brugge en co: "Als topclub zou ik Dessers durven kopen"

29-02-2020 13:15 Laatste update: 13:20
23

Cyriel Dessers scheert hoge toppen in de Eredivisie. Onze landgenoot was bij Heracles Almelo dit seizoen al goed voor vijftien competitiegoals, waarmee hij zich de huidige topschutter mag noemen. Volgens Youri Mulder is Dessers klaar voor een stap hogerop.

Meer nog: Mulder tipt Dessers alvast bij de Belgische topclubs. "Als topclub in België zou ik Dessers durven kopen", aldus de analist bij Sportwereld. Toch mag een eventuele overstap niet onderschat worden. “Vlap had ook moeite met de stap van de Nederlandse subtop (Heerenveen, nvdr.) naar de Belgische top.”

Mulder geeft toe dat in de Eredivisie makkelijke voetballen is als spits, dan in de iets defensievere Jupiler Pro League. "Het is in België meer mannenvoetbal. Je moet als spits meer zelf doen, terwijl in Nederland de nadruk ligt op aanvallen."

"Hij is snel, fysiek sterk en bewijst dat hij kan scoren. Heracles is een club waar normaal gezien de topschutter niet vandaan komt. Dus hij zal bij een grote ploeg ook zijn goals meepikken. Bovendien is hij een teamspeler en geen egoïst à la Icardi of Falcao", besluit de Nederlandse analist.