UPDATE: Lukaku moet plots dit weekend al topper spelen

UPDATE: Lukaku moet plots dit weekend al topper spelen

29-02-2020 12:00 Laatste update: 05-03-2020 19:20
4

Deze ochtend komt er uitsluitsel of de wedstrijd van zondag tussen Juventus en Internazionale doorgang kan vinden. Eerder werd al bekend gemaakt dat het duel achter gesloten deuren wordt gespeeld, maar er bestaat een kans dat er besloten wordt helemaal niet te gaan voetballen.

Meerdere Italiaanse media, waaronder La Gazzetta dello Sport, berichten zaterdagochtend dat er overleg gaande is tussen verschillende instanties in Italië over het doorgaan van de voetbalwedstrijden in het land. Eerder werd al bekend gemaakt dat naast Juventus-Internazionale ook Udinese-Fiorentina, AC Milan-Genoa, Parma-SPAL en Sassuolo-Brescia achter gesloten deuren gespeeld gaan worden. 

Naast de gezondheidsrisico's is ook de sportieve en financiële gedachte van belang bij de Serie A-leiding. Veel clubs moeten het zonder hun supporters doen en dat kan niet de bedoeling zijn volgens de Italiaanse bond. Daarnaast lopen de clubs en de bond inkomsten mis. De regering van Italië overlegt zaterdag met de Italiaanse voetbalbond en een wetenschappelijke commissie over hoe nu verder te gaan.

Update: De wedstrijden Juventus-Internazionale, Udinese-Fiorentina, AC Milan-Genoa, Parma-SPAL en Sassuolo-Brescia worden dit weekend niet afgewerkt in de Serie A. Dat is besloten na de uitbraak van het Coronavirus in Noord-Italië. De vijf wedstrijden worden op 13 mei ingehaald.

Update: Voor Juventus - Inter is er een nieuwe datum gevonden. Nu zondag 8 maart om 20.45 uur spelen Romelu Lukaku en co al tegen de Oude Dame. Nog op zondag is er Parma - Spal, AC Milan - Genoa, Sampdoria-Hellas Verona en Udinese - Fiorentina. Om maandag kijken Sassuolo - Brescia in de ogen. Bij alle matchen mogen er geen fans aanwezig zijn uit schrik voor het coronavirus.

In eerste instantie werden de uitgestelde wedstrijden verplaatst naar 13 mei, maar daar heeft de bond nu verandering in gebracht.