Exit KAA Gent, Europees avontuur voorbij na gelijkspel tegen AS Roma

27-02-2020 20:47
27

Het avontuur van KAA Gent in Europa is afgelopen. Donderdag kwam het thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen AS Roma. De heenmatch verloren de Buffalo's met het kleinste verschil.

Gent moest scoren tegen AS Roma om door te stoten, maar na vijftig seconden stonden de bezoekers al bijna op voorsprong. Kolarov mikte op de paal. Na de flinke waarschuwing van de Romeinen nam Gent de match in handen. Op het middenveld heerste Owusu. Terwijl Bezus – die even op toerental moest komen – met de fraaie balletjes strooide.

David doet het weer
Na 22 minuten had Gent recht op een strafschop. Bij een vrije trap kleedde Smalling Depoitre uit, maar Sánchez liet begaan. De Spaanse ref kon trouwens zeker niet verweten worden een thuisfluiter te zijn. En dan drukken we ons nog zacht uit. Maar ook zonder de hulp van de scheidsrechter kon KAA Gent op voorsprong klimmen. Wie anders dan David zette de netten bol? De schilderachtige assist kwam van de rechter van Bezus.

Kluivert straft af
De 1-0 tussenstand na 25 minuten was meer dan terecht. Helaas voor de Buffalo's duurde de voorsprong niet lang. Na balverlies op het middenveld sloot het Gentse blok te traag. Mkhitaryan bediende simpel Kluivert. De Nederlander sneed naar binnen en nam Kaminski te grazen. De tussenkomst van Ngadeu kwam te laat.

De Romeinse muur
Na de rust moest Gent nog twee keer scoren, maar de Buffalo's beten hun tanden stuk AS Roma. Veel uitgespeelde kansen kwamen er niet. Vadis was de meest dreigende Buffalo. Hij probeerde het regelmatig van buiten de zestien. Eén keer verlengde hij de bal net naast. En AS Roma? Dat deed niets meer dan het achteraan toe houden. Counteren? Nee, daar hadden de Romeinen zelfs geen zin in.

Gent beukte, maar AS Roma barste niet. Zo bleef het in de Ghelamco Arena 1-1. Onvoeldoende voor Gent om door te stoten naar de volgende ronde. Zo houdt België alleen nog Club Brugge over in Europa. Blauw-Zwart komt donderdag nog in actie tegen Manchester United. Volg die match hier LIVE