Mannaert verklaart dip van Club Brugge-spits: Hij komt van een lager niveau

Mannaert verklaart dip van Club Brugge-spits: "Hij komt van een lager niveau"

27-02-2020 17:00 Laatste update: 17:01
5

Er wordt Club Brugge vaak een gebrek aan efficiëntie verweten. Spelers als Percy Tau, Emmanuel Dennis en Krépin Diatta laten mooie dingen zien, maar het rendement is vaak minder. CEO Vincent Mannaert maakt zich echter geen zorgen.

Ook zomeraanwinst David Okereke begon sterk aan het seizoen, maar viel nadien uit de gratie van Philippe Clement. "Dat minder scoren wordt pas een probleem als je niet meer wint. Okereke nam een blitzstart, het is normaal dat hij terugvalt. Hij komt van een lager niveau", aldus de Club Brugge-manager in Het Nieuwsblad.

Mannaert heeft dan ook logische verklaring voor de terugval van Okereke. "Aanvankelijk gaat dat op adrenaline. Het is fris, het is nieuw. Maar dan komen die donkere najaarsmaanden eraan met drie matchen per week. Okereke heeft zich nog niet over de terugslag kunnen zetten."

Geloof
Toch twijfelt men bij Club Brugge niet aan zijn kwaliteiten. "Bij zijn intrinsieke kwaliteiten heb ik nul procent twijfel. Wat we hebben gezien, hebben we gezien. Snelheid, technische bagage, scorend vermogen, flitsen,… Het is zijn lichaam en zijn geest die zich moeten enten op het hoge ritme. Elke dag, elke wedstrijd scherp staan."