Clement komt met slecht nieuws: “De kans is klein dat hij kan spelen

Clement komt met slecht nieuws: “De kans is klein dat hij kan spelen"

27-02-2020 07:00 Laatste update: 07:37
22

Club Brugge speelde in de heenwedstrijd van de Europa League 1-1 gelijk tegen Manchester United. Philippe Clement kampt in de terugwedstrijd met selectieproblemen.

Ruud Vormer, Emmanuel Dennis en Eder Balanta zijn er al zeker niet bij. "Met al die afwezigen is het een totaal andere uitdaging geworden. We moeten top zijn van begin tot einde, anders riskeren we een flinke tik te krijgen."

Ook Krepin Diatta lijkt zeer onzeker voor de clash tegen Manchester United. "Niet vergeten dat ook Krepin Diatta een vraagteken is. We zullen zien of hij kan spelen. De kans is klein, want hij heeft pas gisteren een deel van de training kunnen afwerken”, citeert Sporza.

Vervolgens haalt Clement een Cruijf-quote boven. "Als je al die jongens mist, is dat een nadeel. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Ik ga niet nadenken over zaken die tegenvallen, want dit betekent dat andere jongens nu ervaring kunnen opdoen. Ik heb geen enkele speler geselecteerd waarvan ik denk dat hij onder de indruk zal zijn van de omstandigheden."

Aanpassen
Clement zal met een aangepast elftal aan de aftrap moeten komen. "Ik ga natuurlijk wel wat zaken moeten aanpassen, want op het middenveld komen we momenteel jongens tekort. Het is een heel grote uitdaging als coach om dit op te lossen. Daarom is dit zo'n leuke job: er gebeurt altijd vanalles, dit wordt nooit saai."