Juve in de problemen na heenwedstrijd in Lyon: Denayer wint van Ronaldo

26-02-2020 23:00

Olympique Lyon heeft voor een verrassing gezorgd door de eerste wedstrijd in de achtste finales van de Champions League tegen Juventus te winnen. De Fransen wonnen met 1-0 van de ploeg van Cristinao Ronaldo.

Juventus speelde bijzonder matig in het Groupama Stadium en na een minuut of tien had ook Lyon in de gaten dat er wel degelijk wat te halen viel tegen de Oude Dame. Kleine kansjes dienden zich aan voor de ploeg van trainer Rudi Garcia, die met Karl Toko Ekambi een lastpak voor de Juve-defensie had opgesteld. De aanvaller was bijzonder actief en bezorgde Juve-doelman Wojciech Szczesny voldoende werk.

Scoren lukte Ekambi niet, mede dankzij een degelijk spelende Matthijs de Ligt. Net op het moment dat de verdediger even niet op het veld stond sloeg Lyon dan ook toe. De Ligt bloedde hevig aan zijn hoofd en moest behandeld worden, waardoor hij niet in staat was om de voorzet vanaf links op Lucas Tousart af te stoppen. De Franse middenvelder tikte na een half uur voetballen binnen: 1-0.

Juventus had het zwaar in de eerste helft, maar slaagde er in om de rust zonder extra kleerscheuren te halen. De Italianen stonden na de pauze gegroepeerder en maakten het Lyon iets moeilijker, maar de ploeg van Rode Duivel Jason Denayer kwam toch niet echt in de problemen. Pas in de slotfase zette Juventus echt aan, claimde Ronaldo een strafschop die hij niet kreeg en werd een goal van Paulo Dybala afgekeurd wegens buitenspel.

Gesteund door het eigen publiek hield Lyon in de laatste tien minuten stand en trekt het met een prima uitgangspositie naar Turijn. Juventus mag eigenlijk geen doelpunt tegen krijgen in eigen huis, want anders moet het drie keer scoren om nog naar de kwartfinale van de Champions League te kunnen.