De Bruyne leidt Manchester City langs volledig ingestort Real Madrid

De Bruyne leidt Manchester City langs volledig ingestort Real Madrid

26-02-2020 22:52 Laatste update: 22:59
7

Manchester City heeft zichzelf een goede uitgangspositie verschaft in de achtste finales van de Champions League. In het Bernabéu werd Real Madrid op een 1-2 nederlaag getrakteerd door de ploeg van uitblinker Kevin De Bruyne.

Real Madrid en Manchester City wisten aanvankelijk niet te vermaken en zorgden voor een schaakspel. De spaarzame kansen waren bovendien niet besteed aan Gabriel Jesus bij City en Vinicius Junior en Karim Benzema bij Real. Tegenvaller voor de Engelse grootmacht was het uitvallen van Aymeric Laporte, die na een half uur naar de kant moest. De Franse verdediger was net weer fit.

Kort na rust drong Manchester City aan en moest Thibaut Courtois handelend optreden op een schot van Riyad Mahrez, maar na een uur spelen nam Real Madrid uit het relatieve niets het heft in handen. Isco schoof de bal op aangeven van Vinicius achter doelman Ederson na gestuntel in de City-defensie.

Real Madrid leek af te koersen op een zege, maar een kwartier voor tijd stortte het witte bouwwerk van trainer Zinedine Zidane plotseling als een kaartenhuis in elkaar. Gabriel Jesus en Kevin De Bruyne maakten de sensationele comeback compleet, waarna Sergio Ramos ook nog rood kreeg.