Rangers houdt zich knap staande in Portugal en kan achterover gaan leunen

26-02-2020 20:03 Laatste update: 20:58
3

Rangers is de eerste ploeg die de laatste zestien van de Europa League heeft bereikt. Na een 3-2 thuisoverwinning op Braga, vorige week donderdag op Ibrox, was een 1-0 zege in Portugal ruim genoeg voor de ploeg van Ianis Hagi (gehuurd van KRC Genk) om door te gaan.

Braga had een doelpunt nodig om door te kunnen gaan en was in de eerste helft dan ook de ploeg die het meest aanspraak mocht maken op de openingstreffer. Echte kansen kwamen er alleen niet en dat was ook te danken aan de Schotten, die gedisciplineerd verdedigden en hoopten op een kansje. Vlak voor rust kwam er een dot van een kans voor Rangers, dat na een handsbal van een Portugees een strafschop kreeg. Hagi miste echter.

In de tweede helft werd het aanvalsspel van Braga steeds wanhopiger en steeg het vertrouwen van de ploeg van Gerrard met de minuut. Na ruim een uur kreeg Rangers een volgende enorme boost: Ryan Kent werd weggestuurd en prikte de bal koel in de verre hoek na een knappe assist van Hagi. Door die tegentreffer moest Braga twee goals maken om nog door te kunnen gaan, maar dat gebeurde niet meer. Sterker nog, de Portugezen mochten van geluk spreken dat een treffer van Rangers-middenvelder Scott Arfield werd afgekeurd.

Na vier minuten blessuretijd zat het erop en mochten de Schotten feest gaan vieren. Zij zijn immers de eerste ploeg bij de laatste zestien en kunnen donderdagavond rustig gaan kijken welke vijftien ploegen hun tegenstanders kunnen worden.