Mertens is topschutter aller tijden bij Napoli, maar ... andere Belg was hem voor

Mertens is topschutter aller tijden bij Napoli, maar ... andere Belg was hem voor

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 11:01wo 26-02-2020 om 11:01

25 februari 2020 wordt een dag om nooit te vergeten voor Dries Mertens. Na jarenlang trouwe dienst bij SSC Napoli troonde de Rode Duivel zich tot topschutter aller tijden van de club, weliswaar (nog) gedeeld met Marek Hamsik. In de geschiedenis van het Belgische voetbal ging slechts één iemand Mertens voor: Axel Lawarée.

Tot voor gisteravond was Lawarée namelijk de enige landgenoot die de eer had om zich all-time-topschutter van een buitenlandse club te noemen. De geboren Hoeienaar zette zijn naam in de annalen van SW Bregenz. Voor de Oostenrijkers maakte Lawarée 55 doelpunten in 80 optredens. Geen enkele speler deed daar ooit beter.

Opvallend: Lawarée realiseerde dat kunststukje in slechts twee jaar tijd. Nadien maakte hij de overstap naar Rapid Wien, op dat moment dé Oostenrijkse topclub bij uitstek. Bij de hoofdstedelingen bleef onze landgenoot twee seizoenen, waarin hij een titel pakte en uitkwam in de Champions League.

Mertens heeft dus wel degelijk een voorganger. Toch mag de prestatie van de huidige Rode Duivel terecht hoger ingeschat worden. Niet alleen is Napoli vanzelfsprekend van een andere orde dan Bregenz, ook het doelpuntentotaal van Mertens is indrukwekkender. In totaal scoorde de Leuvenaar nu 121 keer voor Napoli.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws