In België ligt niveau hoger, je moet scherper en slimmer zijn, sneller denken

"In België ligt niveau hoger, je moet scherper en slimmer zijn, sneller denken"

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 10:44wo 26-02-2020 om 10:44

Na het vertrek van Aly Samatta mag Paul Onuachu zich de topschutter van KRC Genk noemen. Met acht doelpunten in de Jupiler Pro League oogt zijn balans nu ook niet indrukwekkend, maar de boomlange aanvaller is wel van waarde voor de Limburgers. Onuachu vecht nog steeds tegen de perceptie.

2,01 meter meet Onuachu, waardoor hij op het eerste gezicht gezien zou worden als een struise, ietwat lompe stormram. De voorbije maanden bewees de Nigeriaan echter dat hij ook kan voetballen. "Ik vind ook dat mijn spelstijl in elk team kan passen", vindt Onuachu zich niet enkel een spits van de box in Sport/Voetbalmagazine. "Als iemand wil dat ik meer in de diepte loop, zoals Mazzu, dan kan ik dat. Maar ik ben meer een targetman. Iedereen weet hier nu intussen wel dat ook mijn voeten bruikbaar zijn, denk ik."

Onuachu kwam vorige zomer toe in de Jupiler Pro League, na een periode bij het Deense FC Midtjylland. Hoe schat hij het niveauverschil in? "In België ligt het niveau hoger", is Onuachu duidelijk. "Het voetbal is hier sneller en beter. Je moet scherper en slimmer zijn. Want als het spel sneller gaat, moet je ook sneller denken. Dat vergt aanpassing, maar ik ben wel iemand die zich kan aanpassen aan de manier waarop coaches willen spelen."

Hoewel Onuachu dus een reus van een mens, maakte hij tot dusver nog niet al te veel doelpunten met de kop. Is dat een manco? "Ik ben ook goed met het hoofd, zie mijn doelpunt onlangs op Antwerp", verdedigt de spits zich. "Maar soms moet de timing beter zijn. In Denemarken scoorde ik veel met het hoofd."

Poll

Is Onuachu de geschikte spits voor Genk?

(302 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws