'Sint-Truiden zet Standard verder onder druk, met Manchester City als voorbeeld'

'Sint-Truiden zet Standard verder onder druk, met Manchester City als voorbeeld'

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 10:26wo 26-02-2020 om 10:26

Laatste update: woensdag 26 februari 2020 om 10:41wo 26-02-2020 om 10:41

Sint-Truiden heeft nieuwe stappen ondernomen in de twistzaak rond Junior Edmilson. De Kanaries claimen nog recht te hebben op 1,28 miljoen euro van Standard Luik, dat Edmilson verkocht aan Al-Duhail, in Qatar. Daarom hebben ze nu ook een klacht ingediend bij de FIFA.

Eerder had STVV al een strafprocedure opgestart, nu trekt het dus naar de internationale voetbalbond, weet Sport/Voetbalmagazine. De club stelt dat het nog 1,28 miljoen moet krijgen van Standard. Bij de overgang van Edmilson naar Sclessin had STVV een aandeel van 40 procent op de meerwaardeprijs afgedwongen bij een eventuele volgende transfer van de winger. Die kwam er uiteindelijk, richting Qatar, maar de Limburgers hebben een deel van dat geld dus nog steeds niet ontvangen.

Via de klacht bij de FIFA hoopt STVV extra druk te zetten op Standard, dat zich echter niet al te veel zorgen zou maken. Nochtans hopen de Truienaars dat de FIFA strenger optreedt, nu bijvoorbeeld een topclub als Manchester City twee jaar schorsing in de Champions League opgelegd kreeg na overtredingen binnen de Financial Fair Play.

In principe riskeert Standard ook om haar licentie te verliezen. Het gerecht in Hasselt heeft de voorbije weken alvast stappen gezet in het onderzoek. Zo werden enkele sleutelfiguren binnen de zaak ondervraagd. Wanneer er een uitspraak komt, is voorlopig moeilijk te voorspellen.

Poll

Ziet STVV die 1,28 miljoen nog, denk je?

(265 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws