Buitenlandse media over recordbrekende Mertens: 'De parel van Napoli'

Buitenlandse media over recordbrekende Mertens: 'De parel van Napoli'

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 07:35wo 26-02-2020 om 07:35

Laatste update: woensdag 26 februari 2020 om 12:15wo 26-02-2020 om 12:15

Dries Mertens is op gelijke hoogte van Marek Hamsik gekomen met 121 doelpunten voor Napoli. De Rode Duivel scoorde heerlijk in de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona. Buitenlandse media zijn lyrisch.

Overal ter wereld wordt Mertens bejubeld om zijn prestatie. Niet dat de Rode Duivel een wereldpartij speelde, maar zijn doelpunt zette hem wel in de recordboeken. Met 121 goals is Mertens gedeeld clubtopscorer van Napoli, een ongelooflijke prestatie.

Van Turkije tot Noorwegen en van Italië tot Colombia, het doelpunt van Mertens ging de wereld rond. In La Gazzetta dello Sport spreekt men van ‘de parel van Mertens’. Goal spreekt over een ‘subliem schot dat doelman Ter Stegen aan de grond nagelde.’ Corriere dello Sport gaf een uitleg over de viering van Mertens: 'Een eerbetoon aan de excentrieke materiaalman Tommaso Starace, die regelmatig op de Instagram-pagina van Mertens staat', klinkt het.

Sky Sports liet weten dat Mertens sowieso de wedstrijd tegen Torino zal missen, verdere onderzoeken moeten de ernst van zijn blessure aan het licht brengen. Er wordt gesproken over een tiental dagen out. Ook in Engeland zagen ze dat Mertens één van de betere was bij Napoli. Na de blessure van de Rode Duivel kreeg Napoli ook een tegentreffer te verwerken. Uiteindelijk bleef de eindstand bij 1-1. Griezmann redde FC Barcelona.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws