Waasland-Beveren in vieze papieren: 'Vanaf begin al opmerkingen over Mercier'

Waasland-Beveren in vieze papieren: 'Vanaf begin al opmerkingen over Mercier'

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 19:49di 25-02-2020 om 19:49

Laatste update: dinsdag 25 februari 2020 om 19:49di 25-02-2020 om 19:49

Waasland-Beveren zit na vorig weekend plots in vieze papieren. Door de nederlaag tegen KV Mechelen (4-0) en de overwinning van Cercle Brugge tegen Excelsior Moeskroen (0-1) staan de Waaslanders plots laatste. Arnauld Mercier werd ontslagen, maar kan zijn opvolger Dirk Geeraerd de degradatie vermijden?

Volgens Tom Boudeweel, journalist bij Sporza, wordt dat moeilijk. 'Ik vrees een beetje voor het behoud van Waasland-Beveren. Natuurlijk is deze ingreep een paniekreactie van Waasland-Beveren. Misschien had het bestuur al sneller moeten tussenbeide komen. Van in het begin hoorde je al opmerkingen over de werkwijze van de nieuwe coach. Maar door de 9 op 9 op het einde van 2019 heeft de club alles met de mantel der liefde bedekt.'

'Er is geen meerwaarde gecreëerd door de sportieve staf. Te weinig mee gewerkt. En ook als team staat er te weinig tussen de lijnen. Je kan je vragen stellen over het strijdplan, de fysieke conditie, afgelaste of heel korte trainingen, naar wat ik hoor was de winterstage ook niet echt een meevaller.  Waasland-Beveren flirt al jaren met de degradatie. Overleven in het Waasland lijkt geen makkelijke opdracht. Ook niet voor coaches', besloot Boudeweel.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws