Club Brugge mist afwerking vooraan: “Ze hebben geen Jonathan David”

Club Brugge mist afwerking vooraan: “Ze hebben geen Jonathan David”

25-02-2020 14:28
15

Club Brugge heeft problemen met de afwerking. Vooral de aanvallers lijken maar moeilijk tot scoren te komen. Tegenover Het Nieuwsblad analyseert Wesley Sonck de aanval van Blauw-Zwart.

“Club heeft geen aanvaller als Jonathan David”, begint Sonck. “Blijkbaar is afwerken een specifieke kwaliteit. David schiet altijd tussen de palen, maar hij handelt er ook naar. Dat zie je bij alle toppers die veel doelpunten maken. Of het nu Haaland, Mane of Salah is.”

“Ze blijven cool voor doel. Iemand als Emmanuel Dennis heeft die cool niet”, gaat Sonck verder. “Hij is heel onvoorspelbaar en daarom verschrikkelijk ambetant om tegen te spelen. Maar net omdat hij zo onvoorspelbaar is, mist hij koelbloedigheid. Er zijn heel weinig spelers die beide zijn.”

Dennis blijft nog steeds een sterkhouder van Club Brugge. “Het is niet omdat je van nature geen afwerker bent, dat je er niet op kunt trainen. Bij Club wordt er hard met Dennis gewerkt. Hij is nog altijd maar 22 en elke speler kan een leven lang bijleren”, aldus Sonck.