Sterke prestaties Murillo zetten deur naar MLS verder open: Zwaar onderschat

Sterke prestaties Murillo zetten deur naar MLS verder open: "Zwaar onderschat"

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 11:49di 25-02-2020 om 11:49

RSC Anderlecht ging in de wintermercato de Amerikaanse tour op. Met Amir Murillo en Kemar Lawrence plukte het twee vleugelverdedigers weg uit de MLS. Terwijl die laatste fysiek wordt klaargestoomd, maakte Murillo al flink wat indruk. Zetten zijn prestaties bij andere Belgische clubs de deur open naar meer MLS-transfers?

Als het van Michel Ribeiro afhangt, is dat zeker het geval. "Het verbaast me niks dat Murillo zo snel geïntegreerd is", aldus de Limburger bij Sportwereld. Ribeiro was enkele jaren actief in de Verenigde Staten, onder meer bij Kansas City. "De MLS is een zwaar onderschatte competitie. Mensen denken dat het tempo er lager ligt en het tactisch niet veel voorstelt, maar vergeet het …"

"Er spelen daar veel goeie Zuid-Amerikaanse spelers, het is er fysiek zwaar en de clubs worden alsmaar professioneler", somt Ribeiro de troeven van het Amerikaanse voetbal op. "Kansas City had een trainingscomplex van 75 miljoen dollar, met alles erop en eraan. Dat levert goeie voetballers op, hoor."

Koopjes
Extra voordeel: door het aparte financiële systeem in de MLS, met onder meer een 'salary cap', zijn de spelers er betaalbaar. "Veel MLS-speler dromen van een profcarrière in Europa, zeker de Zuid-Amerikanen. Omdat de competitie nog niet zo hoog aangeschreven staat en de spelers hier meer kunnen verdienen, overstijgen de transferprijzen zelden de 3 miljoen", verzekert Ribeiro.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Altijd als EERSTE op de hoogte van: Voetbalnieuws Transfernieuws Voetbalvideo's Volg @voetbalprimeurbelgie!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws