Slechts één oplossing in het Waasland? Tijd dat al die ploegen krachten bundelen

Slechts één oplossing in het Waasland? "Tijd dat al die ploegen krachten bundelen"

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 11:20di 25-02-2020 om 11:20

De degradatiestrijd lijkt (opnieuw) ongemeen spannend te zullen worden. Na een knappe terugkeer van Cercle Brugge draagt Waasland-Beveren nu, met nog drie speeldagen te gaan, de rode lantaarn. Volgens Patrick Goots is dat ook niet meer dan logisch.

"Waasland-Beveren zit duidelijk in een neerwaartse spiraal, in tegenstelling tot Cercle Brugge, dat nu een enorme boost heeft gekregen", maakt Goots de gelijkenis in Gazet van Antwerpen. "En Oostende heeft nog altijd twee punten voor. Als ik naar het programma kijk, zie ik Waasland-Beveren enkel nog (heel) misschien winnen op Moeskroen. Thuis tegen Anderlecht en Gent maken ze geen enkele kans."

"Voor Cercle wordt het evenmin eenvoudig: tegen Gent en Club Brugge zie ik ze geen punten behalen, maar op de slotspeeldag ontvangen ze dan Oostende", weet de oud-aanvaller. "Als ze die match winnen, eindigen ze sowieso boven Waasland-Beveren. Ik zie ze dus allebei in het beste geval nog één wedstrijd winnen, waarop Cercle zich redt dankzij meer gewonnen wedstrijden. Oostende moet in dat scenario dan wel tegen Antwerp of Genk ook nog minstens een puntje behalen, dus het zal razend spannend blijven."

Oplossing = fusie
Het zijn hoe dan ook donkere voetbaltijden in het Waasland. In 1A staat Waasland-Beveren op de laatste plaats, in 1B dreigt Sporting Lokeren weg te vallen. "Als Waasland-Beveren degradeert, zakt in elk geval de minst goede ploeg van de drie. Het zit daar echt niet goed in het Waasland, met ook Lokeren op het randje van de verdrinkingsdood. Ook Sint-Niklaas (enkele jaren geleden nog in tweede klasse) dreigt te degraderen uit tweede amateurs", somt Goots op.

"Het wordt tijd dat al die clubs misschien eindelijk eens de koppen bij elkaar steken en de krachten bundelen", oppert Goots. "Voor de fans is een fusie onbespreekbaar, maar het is wel het enige realistische scenario. Anders zou het wel eens héél lang kunnen duren voor er nog eens eersteklassevoetbal, misschien zelfs profvoetbal, in het Waasland te zien zal zijn."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Is een fusie tussen Waasland-Beveren, Lokeren en (eventueel) Sint-Niklaas een goed idee?

(426 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws