Fans Man U krijgen antwoord: Verrassend dat hier probleem over gemaakt wordt

Fans Man U krijgen antwoord: "Verrassend dat hier probleem over gemaakt wordt"

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 11:02di 25-02-2020 om 11:02

Club Brugge wist Manchester United in bedwang te houden in de Europa League: 1-1. Enkele dagen na de ontmoeting stuurde een groep supporters van Man U een open brief richting Brugge, waarin de aanpak van de ordediensten aan de kaak gesteld werd. Burgemeester Dirk De Fauw geeft zijn visie op de feiten.

 "Het is verrassend dat hier een probleem over gemaakt wordt", reageert De Fauw in De Ochtend op Radio 1. "De fans van United zijn op dezelfde manier ontvangen als alle andere ploegen bij een risicowedstrijd, zoals PSG, Real Madrid, Antwerp of Standard. "De maatregelen waren zelfs minder zwaar dan tegen PSG, want toen konden fans alleen met een combi-regeling in Brugge geraken."  

"De fans van United mochten vrij in de stad rondlopen", gaat De Fauw verder. "Vanaf het moment dat de fans naar het stadion gaan, is dat altijd een optocht onder politiebegeleiding. Dat is een kleurrijke en aangename stoet, alleen hadden de supporters van United de pech dat het begon te regenen. Dat ze een omweg moesten nemen, klopt. Maar dat is altijd zo. De kortste weg van het centrum naar het stadion is de weg met cafés waar alle Brugse supporters verzamelen. Het is niet aangewezen dat bezoekende fans ook die richting nemen. Via die omweg komen ze op de juiste plaats het stadion binnen."

Standaardprocedure
Ook na de wedstrijd verliep alles volgens het boekje. "Dat ze na de match moesten wachten, is ook de standaardprocedure bij risicowedstrijden", verdedigt De Fauw het beleid. "Dat gebeurt ook bij matchen tegen Anderlecht, Antwerp of AA Gent. Ik heb enig begrip voor de verzuchtingen van de Engelsen, maar ik ben er zeker van dat het een feest geweest zou zijn als het mooi weer geweest was. Dan zou het een heel andere sfeer geweest zijn."

"Zelf ben ik trouwens geen grote fan van de Friese ruiters, het waterkanon en politie te paard", geeft de burgemeester toe. "Ik vraag hen altijd zich wat discreet op te stellen. We mogen geen vijandige sfeer creëren. Zo probeer ik ook de inzet van helikopters tot het strikt noodzakelijke te beperken, want ook dat is storend."

Goedkeuring van UEFA
"De UEFA was hier aanwezig en zal zelf ingeschat hebben wat de mogelijke problemen konden zijn", verlegt De Fauw de verantwoordelijkheid enigszins. "Ze kennen uiteraard ook de fans van United die zich nu als zeer lieve mensen voorstellen, maar er zijn hier in het verleden al problemen geweest met enkele van die supporters."

"Het zijn niet allemaal lieve mensen die naar Brugge komen om de stad te bezoeken en een wedstrijd mee te pikken. Er moet politie zijn en die politie moet goed voorbereid zijn", besluit De Fauw, die de klagende supporters van antwoord zal dienen. "Ik zal de supportersclub een antwoord terugsturen, in samenspraak met de korpschef van de Brugse politie."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Altijd als EERSTE op de hoogte van: Voetbalnieuws Transfernieuws Voetbalvideo's Volg @voetbalprimeurbelgie!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws