Blessure Hazard doet ergste vrezen voor EK: Eén van spelers die onmisbaar zijn

Blessure Hazard doet ergste vrezen voor EK: "Eén van spelers die onmisbaar zijn"

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 10:28di 25-02-2020 om 10:28

Eden Hazard staat voor een race tegen de klok. Kort na zijn terugkeer bij Real Madrid blesseerde de topaankoop zich opnieuw. Ditmaal sukkelt Hazard met een stressfractuur aan de enkel, waardoor zijn seizoen in Spanje er meteen opzit. Nu luidt de vraag: haalt onze landgenoot het Europees Kampioenschap?

"Dat is koffiedik kijken", probeert Stef Wijnants een antwoord te geven bij Sporza. "Als ze ervan uitgaan dat hij ten laatste half mei opnieuw fit is, dan heeft hij nog een maand om fit te geraken voor het EK. Maar dan heeft hij natuurlijk wel een dik halfjaar geen competitieritme meer opgedaan. Hoe zal zich dat uiten? Misschien zal hij dan wel fitter zijn dan de rest van de spelers, maar dat weten we niet." 

"Wat we natuurlijk wel weten: als Hazard niet fit zou raken tegen het EK, dan is dat een groot probleem", stelt Wijnants. "Hij is niet enkel de kapitein, maar ook de speler die de tegenstanders angst inboezemt. De vervangers op zijn positie zijn ook goede spelers, maar niet van datzelfde niveau. Ik snap dan ook de bezorgdheid wel van Roberto Martinez, want hij is gewoon één van de spelers die onmisbaar zijn."

Het mag dus duidelijk zijn: de Rode Duivels zullen een kaars branden dat Hazard alsnog fit geraakt voor het aankomende EK. De tijd lijkt wel in zijn voordeel te spelen, aangezien het nog zo'n vier maanden duurt voor het kampioenschap van start gaat. Martinez heeft alvast laten weten dat hij zich ook zorgen maakt.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Haalt Hazard het EK?

(117 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws