Niemand in Europa hield vaker de nul dan Mignolet: Gewoonweg imposant figuur

Niemand in Europa hield vaker de nul dan Mignolet: "Gewoonweg imposant figuur"

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 10:10di 25-02-2020 om 10:10

Laatste update: dinsdag 25 februari 2020 om 10:25di 25-02-2020 om 10:25

Club Brugge draait tegenwoordig wat stroever, maar defensief staat het elftal van Philippe Clement nog steeds sterk. Tegen Sporting Charleroi (1-0) hield Blauw-Zwart al voor de zestiende keer de nul in de Jupiler Pro League. Indrukwekkende cijfers, met dank aan (onder meer) Simon Mignolet.

16 clean sheets op 26 wedstrijden, daar kan je als doelman mee thuis komen. Straffer zelfs: geen enkele keeper in de top-tien van de Europese competities hield zijn netten vaker schoon. Mede dankzij die defensieve kracht staat Club Brugge nog steeds ruim aan de leiding van de stand. Bij Club wrijft men zich dagelijks in de handen dat het deze zomer Mignolet kon overtuigen Liverpool FC in te ruilen voor Brugge.

Oud-doelman Stijn Stijnen schat de prestaties van Mignolet in. "Simon is gewoonweg een imposant figuur. Een absolute meerwaarde voor Club Brugge, mede dankzij de bagage die hij in de Premier League vergaarde. Kijk, de voorbije jaren heerste er constant onzekerheid rond de doelman van Club. Mignolet was de missing link. Zijn vertrouwen straalt uit op de andere spelers. Hij staat er, is het rustpunt achterin. Daaraan zie je ook hoe belangrijk een doelman kan zijn", besluit Stijnen bij Het Laatste Nieuws.

Poll

Mignolet is de meest bepalende speler van Club Brugge

(377 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws