Mercier reageert op ontslag: Verrast, het was een beslissing die ik niet begrijp

Mercier reageert op ontslag: "Verrast, het was een beslissing die ik niet begrijp"

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 09:39di 25-02-2020 om 09:39

Met nog drie speeldagen voor de boeg draagt Waasland-Beveren plots de rode lantaarn. Dat heeft tot een potje paniekvoetbal geleid op de Freethiel: trainer Arnauld Mercier werd op de keien gezet, T2 Dirk Geeraerd moet de fusieclub in Eerste Klasse A houden. Mercier reageert nu voor het eerst op zijn ontslag.

"Verrast", zo omschrijft de Fransman zijn gevoel bij Het Nieuwsblad. "Het is een beslissing die ik niet begrijp, maar wel moet accepteren. Ik ben verdrietig omdat ik mijn missie niet kon afwerken: de club in 1A houden. Ik had nooit het gevoel dat de spelers mij in de steek gelaten hebben, ook niet na de nederlaag tegen Mechelen." In het AFAS Stadion ging een lusteloos Waasland-Beveren nochtans met de billen bloot: 4-0.

"Na de negen op negen (rond de winterbreak, nvdr.) was ik nog een supercoach, nu ben ik ontslagen", zegt Mercier. "Ik hoop dat de club geen fatale beslissing genomen heeft. Of ik geloof dat ze zich nog kunnen redden? Natuurlijk. En dat hoop ik ook uit de grond van mijn hart. Als iedereen fit is, heeft Waasland-Beveren ook voldoende kwaliteit. Dat heeft het in sommige matchen ook laten zien."

Toch had Mercier het graag anders gezien. "Aanvallende versterking tijdens de winterstop was toch noodzakelijk", wijst de ontslagen trainer ook het Beverse bestuur met de vinger. "Het gebrek aan efficiëntie heeft ons punten gekost." Met nog drie speeldagen te gaan telt Waasland-Beveren 20 punten, net als Cercle Brugge. Groen-Zwart heeft wel een wedstrijd meer gewonnen. KV Oostende is ook nog niet zeker: dat staat op 22 stuks.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Blijft Waasland-Beveren in 1A?

(126 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws