'Gezien succes van Haaland niet uitgesloten die strategie te kopiëren met David'

'Gezien succes van Haaland niet uitgesloten die strategie te kopiëren met David'

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 09:01di 25-02-2020 om 09:01

KAA Gent heeft goud in handen in de persoon van Jonathan David. Sinds afgelopen weekend is de twintigjarige Canadees alleen topschutter van de Jupiler Pro League, met dank aan de allereerste hattrick uit zijn carrière, tegen Sint-Truiden (4-1). Ook buiten onze landsgrenzen is zijn naam inmiddels gemaakt.

Zo wijdt het Spaanse AS deze week een artikel aan David. Het dagblad ziet de aanvaller van Gent als één van dé opkomende talenten van het Europese voetbal. 'Met zijn achttien doelpunten is David ongetwijfeld de ster van de Belgische competitie en één van de goalgetters in opmars in het Europese voetbal.'

'Indrukwekkende cijfers die doen denken aan Erling Braut Haaland, de stormram van Dortmund die iedereen met de mond open laat van verbazing. David's verhaal is gelijkaardig, want hij is evenzeer geboren in 2000', merkt AS op. Haaland maakte sinds de winterstop al negen doelpunten voor Dortmund.

'Gezien het succes van Haaland bij Dortmund, is het niet uitgesloten dat een ander team die strategie zou kopiëren door de jonge Canadees te tekenen. Zijn huidige marktwaarde wordt geschat op twintig miljoen euro. Bovendien heeft David ook bij de Canadese nationale ploeg iets in gang gezet, met elf goals in twaalf interlands. Het lijdt geen twijfel dat David in de voetsporen van Haaland en erop mikt om het stokje over te nemen van de huidige sterren', besluit AS.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Wordt David één van de beste spelers ter wereld?

(210 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws