Bayern lijkt af te zien van deal met Barça voor 'exceptionele speler' Coutinho

Bayern lijkt af te zien van deal met Barça voor 'exceptionele speler' Coutinho

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 08:20di 25-02-2020 om 08:20

De kans lijkt klein dat Bayern München komende zomer besluit om de optie tot koop op Phillipe Coutinho te lichten. De Braziliaan kan voor 120 miljoen euro definitief worden overgenomen van FC Barcelona, maar is de laatste tijd bankzitter in de Allianz Arena.

"Waarom de transfer nog niet definitief is? Dat is een lastige vraag", reageert directeur Karl-Heinz Rummenigge in gesprek met BILD. "We geloven allemaal dat hij een exceptionele voetballer is, dat zien we op de trainingen en soms ook in wedstrijden. Hij heeft in sommige wedstrijden goed gespeeld, maar het komt er niet altijd uit, ik weet niet waarom."

"Iedereen probeert hem te helpen: de coach, zijn teamgenoten. Nu moeten we hopen dat hij belangrijk kan zijn in de cruciale komende weken", aldus Rummenigge. Coutinho was in 28 wedstrijden voor Bayern goed voor zeven goals en acht assists, maar in 2020 was hij in zes optredens pas betrokken bij één doelpunt.

Bayern-trainer Hansi Flick steekt de Braziliaan een hart onder de riem. "Zijn prestaties op de training geven me telkens hoop. Philippe is een talentvolle speler, maar hij legt zichzelf te veel druk op. Hij wil elke wedstrijd zijn stempel drukken, maar hij maakt op dit moment niet altijd de juiste keuzes. We blijven hem steunen. Ik heb hem hoog zitten als voetballer, maar ook als mens."

De Bundesliga-koploper neemt het dinsdagavond in Londen op tegen Chelsea in de achtste finale van de Champions League. Coutinho begint hoogstwaarschijnlijk op de bank. De aanvallende middenvelder heeft bij Barça nog een contract tot medio 2023.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws