Vandenhaute in de problemen? ‘Vlaamse sociale inspectie start onderzoek’

Vandenhaute in de problemen? ‘Vlaamse sociale inspectie start onderzoek’

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 08:14di 25-02-2020 om 08:14

Het Nieuwsblad meldt dat de Vlaamse sociale inspectie een onderzoek is gestart naar Let’s Play, het makelaarsbureau van Wouter Vandenhaute.

Het makelaarsbureau zou de nieuwe regelgeving van sportmakelaars hebben overtreden. Het riskeert nu zijn registratie te verliezen. Let’s Play troefde vorig jaar veel concurrentie af door het 13-jarige toptalent van RSC Anderlecht Rayane Bounida binnen te halen.

Sindsdien voert broer Marwane opdrachten uit voor Let’s Play en dat zou nu voor problemen kunnen zorgen. Minderjarigen mogen niet direct of indirect benaderd worden met het oog op het afsluiten van een bemiddelingsovereenkomst.

“Ook een benadering van de minderjarige via de ouders leidt bijgevolg tot een overtreding”, vertelt Wim Velghe van het departement Werk & Sociale Economie van de Vlaamse overheid. Het zou overigens een primeur zijn moest de registratie ingetrokken of geschorst worden.

Anderlecht
Let’s Play komt al even meer in beeld omdat Vandenhaute als extern adviseur is aangesteld bij RSC Anderlecht. Als aandeelhouder van Let’s Play zou hij zo een belangenconflict kunnen hebben.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws