Fans Man Utd sturen brief naar Burgemeester Brugge: 'Zijn jullie niet beschaamd?'

Fans Man Utd sturen brief naar Burgemeester Brugge: 'Zijn jullie niet beschaamd?'

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 21:01ma 24-02-2020 om 21:01

De supportersfederatie van Manchester United is niet te spreken over de werkwijze van de Brugse politie. Na de wedstrijd tegen Club Brugge heeft de supportersfederatie een open brief gestuurd naar de Brugse burgemeester Dirk De fauw om hun werkwijze aan te klagen.

'De slechtste ervaring op een Europese verplaatsing in jaren en ons vorige bezoek in 2015 was ook al een dieptepunt', zo schrijft Manchester United Supporters Trust (MUST).

In een open brief klaagt de supportersfederatie heel wat zaken aan. Onder andere de overdreven zware behandeling van de Brugse politie, die een waterkanon en prikkeldraad hadden ingezet voor de supporters van Man Utd. Daarnaast werden ook heel wat supporters uit taxi's en bussen gezet. 'Heel wat van onze supporter zijn ouder of slecht te been. Zij moesten kilometers te voet naar het stadion wandelen in vreselijke weersomstandigheden', klinkt het.

De supporters vreesden naar verluidt ook voor hun veiligheid nadat ze werden opgesloten in hun vak. 'Een steward met jaren dienst zweerde dat het zijn laatste Europese uitwedstrijd was. Hij zei dat de politie de sleutel van de toegangsdeuren had afgepakt en er niemand bij de veiligheidsdeuren stond die ze in een noodgeval kon openen', valt er te lezen.

De Brugse fans krijgen wel goed nieuws voor hun bezoek. 'We zullen hen ontvangen zonder prikkeldraad, waterkanonnen of slechte stewards en politieagenten. Ze zullen de wedstrijd kunnen volgen zonder netten voor hun ogen en met een dak boven hun hoofd als het zou regenen. We zouden beschaamd zijn als bezoekers in Manchester worden ontvangen zoals hierboven beschreven. Zijn jullie niet beschaamd over hoe jullie bezoekers ontvangen in jullie stad?'

De fauw
Voor burgemeester De fauw waren het onverwachte klachten. "Slecht behandeld? Dat is het eerste wat ik daar over hoor", reageert hij bij Het Nieuwsblad.

"Wel was het de bedoeling dat de supporters in groep en onder begeleiding naar het stadion zouden wandelen, zoals ook de supporters van Galatasaray een tijd geleden, maar dat is door het regenweer letterlijk en figuurlijk in het water gevallen. Als de politie supporters van Manchester United van de bus heeft gehaald, dan was dat met de bedoeling om ze niet te vermengen met die van Club Brugge", legt hij uit.

"Om diezelfde reden is het inderdaad zo dat de politie ze een omweg heeft laten nemen, want in hun geval is de kortste weg van het centrum naar het stadion niet de beste. Dan komen ze uit aan de verkeerde kant van het stadion en passeren ze supporterscafé’s als ’t Putje en De Platse (het plein waar de meeste Club-supporters verzamelen). De politie wil de supportersgroepen gescheiden houden, en het is ook daarom dat de bezoekende supporters wat langer moeten wachten voordat ze het stadion kunnen verlaten."

"Dat geldt niet alleen voor hen, maar ook voor supprters van bijvoorbeeld Anderlecht of Standard wanneer zij bij ons op bezoek zijn. Dat de fans van Manchester United zo kritisch reageren, heeft volgens mij grotendeels met het slechte weer te maken. Anderzijds zou een nieuw stadion ons mogelijk toestaan en en ander aangenamer te laten verlopen", besluit hij.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws