Kortrijk krijgt gelijk van Refereeing Department, voorzitter reageert meteen

Kortrijk krijgt gelijk van Refereeing Department, voorzitter reageert meteen

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 20:45ma 24-02-2020 om 20:45

In het duel tussen KRC Genk en KV Kortrijk was Kortrijk niet te spreken over een scheidsrechterlijke beslissing. Zo vonden de Kortrijkzanen dat ze een penalty verdienden. Het Refereeing Department geeft hen gelijk.

Onder andere Yves Vanderhaeghe en Ilombe Mboyo haalden achteraf flink uit naar de scheidsrechter. Volgens het Refereeing Department had KV Kortrijk ook een strafschop verdiend.

'KRC Genk-verdediger Eboue Kouassi (Genk) probeerde de bal te spelen, maar reageerde te laat en maakte contact met de linkerbeen van Mboyo. De scheidsrechter besliste om verder te spelen en de VAR volgde de beslissing van de ref. Het Refereeing Department had een strafschop verwacht en een VAR-interventie', klinkt het op de officiële kanalen.

Die penalty kreeg het niet, waardoor KV Kortrijk uiteindelijk ook verloor van de Limburgers. Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns reageerde via Twitter ook op die beslissing. 'Wij zijn er vet mee', schreef hij. 'Pinanti is pinanti. We hebben dit seizoen nauwelijks één strafschop gekregen en een pak tegen. Toeval?'

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws