De Bleeckere nuanceert na opgedoken beelden uit VAR-busje: Niet naïef zijn

De Bleeckere nuanceert na opgedoken beelden uit VAR-busje: "Niet naïef zijn"

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 20:12ma 24-02-2020 om 20:12

Na de partij tussen KAA Gent en STVV was er heel wat heisa over de beelden van videoref Bram Van Driessche en één van zijn collega's. Daarop was te zien dat twee scheidsrechters het internet/social media bekeken, maar hun smartphone en laptop snel wegstopten toen ze in beeld tevoorschijn kwamen. Een fout, maar Frank De Bleeckere nuanceert.

De woordvoerder van de Belgische scheidsrechters zet de puntjes bij Sporza op de i. "Ik heb de beelden bekeken", vertelt de ex-topscheidsrechter. "Het was voor de aftrap van de tweede helft. Dat is cruciaal", geeft hij aan.

De Bleeckere vindt de heisa dan ook ietwat overdreven. "Het is 2020, het zou naïef zijn om te denken dat scheidsrechters, net zoals spelers en trainers, tijdens de rust geen contact hebben met de buitenwereld", aldus De Bleeckere.

Toch begrijpt hij dat er toch vragen worden gesteld bij die beelden. "Laat me wel duidelijk zijn, tijdens de match mag het niet. Scheidsrechters moeten zich wel bewust zijn van de perceptie bij het publiek. Na een incident als dit, zit die weer wat verkeerd", besluit hij.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws