'Barça speelde toen een heel andere sport, ze maakten ons mentaal kapot'

'Barça speelde toen een heel andere sport, ze maakten ons mentaal kapot'

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 19:14ma 24-02-2020 om 19:14

Wil Napoli een goed resultaat halen tegen FC Barcelona in de achtste finale van de Champions League, dan moet vooral Lionel Messi aan banden worden gelegd. Trainer Gennaro Gattuso van de Italianen is lyrisch over de Argentijn, die in bloedvorm lijkt te zijn.

"Hij doet dingen die ik eigenlijk alleen maar op de PlayStation zie, dingen die je je niet eens kunt voorstellen", vertelt de voormalig AC Milan-middenvelder op de persconferentie voorafgaand aan het treffen in Stadio San Paolo van dinsdag. "Hij is ongelooflijk. Ik las dat Messi alleen af te stoppen is door hem in een kooi te stoppen. Dat is niet zo, we hebben het collectief nodig om hem aan banden te leggen. Maar we moeten ook beseffen dat hij niet de enige is die op het veld staat."

Gattuso benadrukt wel meteen dat Messi een grootheid is. "Niet alleen op het veld, maar ook vanwege zijn gedrag. Hij is een voorbeeld voor kinderen, hij zal nooit iets ongepasts zeggen. Daarnaast is hij binnen de lijnen dus niet te stoppen, maar mijn spelers moeten dat toch gaan proberen. Dat gaan we niet doen door één man hem continu te laten dekken, dat heeft geen zin. Maar we spelen niet tegen alleen Messi."

Gattuso bewaart als speler slechte herinneringen aan de duels van Milan met de Catalanen. "Wij raakten de bal niet aan, dat lieten zij niet toe. We konden toen niets anders doen dan toegeven dat zij gewoon een totaal andere sport leken te spelen. Ze maakten ons mentaal kapot."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Wie haalt de volgende ronde?

(93 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws