UPDATE: Lecce en Stoke bedanken Imbula, die nu op weg is naar Rusland

UPDATE: Lecce en Stoke bedanken Imbula, die nu op weg is naar Rusland

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 17:29ma 24-02-2020 om 17:29

Laatste update: maandag 24 februari 2020 om 18:37ma 24-02-2020 om 18:37

Giannelli Imbula is een vrije speler. De Congolees – geboren in ons land – is immers niet meer welkom bij twee clubs. Lecce en Stoke City hebben de 27-jarige middenvelder laten gaan.

In 2016 haalde Stoke City Imbula naar Engeland. Toen speelden de Potters nog in de Premier League en betaalden ze 24 miljoen euro voor de middenvelder. Ondertussen speelt Stoke in de Engelse Tweede Klasse en rekende het niet meer om Imbula. Het stuurde de Congolees, die eerder ook voor onder meer Porto en Rayo Vallecano speelde, op huurbasis naar Lecce.

Bij Lecce kwam Imbula dit seizoen amper drie keer in actie in de Serie A. Heel even was hij geblesseerd (onstoken pees), maar vooral op basis van sportieve keuzes bleef de middenvelder buiten de selectie. Lecce liet ondertussen weten dat het niet meer rekent om Imbula. De bedoeling was dat hij terugkeerde naar Stoke City, maar ook de Engelse club heeft hem niet meer nodig. 'In onderling overleg gaan we uit elkaar', laat Stoke weten.

Deze zomer was er even het gerucht dat Club Brugge aan Imbula dacht. Het was in de tijd dat Blauw-Zwart achter Victor Wanyama zat. Uiteindelijk haalde Blauw-Zwart Eder Balanta voor de positie van verdedigende middenvelder in huis.

Update: Imbula zal dra weer onderdak hebben. Sochi wil de middenvelder gratis inlijven. 'Het klopt dat Sochi een inschrijvingsdocument naar de Russische voetbalbond stuurde', aldus algemeen directeur Dmitry Rubashko  aan Sport-express.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws