Verheyen ziet Antwerp sukkelen: Momenteel een leeuw zonder tanden

Verheyen ziet Antwerp sukkelen: "Momenteel een leeuw zonder tanden"

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 15:29ma 24-02-2020 om 15:29

Laatste update: maandag 24 februari 2020 om 16:03ma 24-02-2020 om 16:03

Royal Antwerp Fooball Club heeft aanvallende problemen. Dieumerci Mbokani staat al een tijdje droog en Gert Verheyen geeft zijn mening over The Great Old tegenover Het Nieuwsblad.

“José Mourinho vergelijkt Tottenham zonder aanvallers met een geweer zonder kogels. Dat is zoals Antwerp, momenteel een leeuw zonder tanden”, vindt Verheyen. “Doelgevaar creëren is schaars geworden en dat is al een tijdje aan de gang. Die periode valt samen met het zwijgen van het kanon, genaamd Mbokani.”

“Geen toeval, aangezien de afhankelijkheid van Mbokani en Refaelov heel groot is. Refaelov ontbrak zaterdag, voor Mbokani loopt het al een tijdje minder. Al krijgt hij weinig steun uit het middenveld. Hij staat op een eiland. Bovendien heeft hij met niemand zo'n goeie connectie als met Refaelov.”

Antwerp presteert duidelijk minder. “Als dat duo uit mekaar wordt getrokken, is Antwerp minder. Het enige wat Mbokani tegen Standard restte, was het doorkoppen van lange ballen. Wat hij prima deed: zo kreeg Lamkel Zé nog de twee beste kansen.”

“Wat ook voor hem pleit: Antwerp gaat, ondanks de verworven status, in dit soort wedstrijden nog te weinig uit van de eigen kracht. De aanvallers moeten daardoor te veel energie steken in terugplooien. Maar het overkomt de besten. Jamie Vardy, topschutter in de Premier League met 17 goals, staat al droog sinds 21 december”, aldus Verheyen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Heeft Verheyen hier gelijk?

(250 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws