Snoeiharde Vandenbempt: Blijkbaar hangt er toch dikke mist in de VAR-busjes

Snoeiharde Vandenbempt: "Blijkbaar hangt er toch dikke mist in de VAR-busjes"

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 12:50ma 24-02-2020 om 12:50

De VAR eiste in Club Brugge - Sporting Charleroi (1-0) (opnieuw) een negatieve hoofdrol op. Na één minuut klom Club al op voorsprong, maar in een voorafgaand duel sprong Emmanuel Dennis wel heel nadrukkelijk tegen Dorian Dessoleil aan. De videorefs van dienst zagen er echter geen graten in. Onbegrijpelijk, vindt Peter Vandenbempt.

"Bij Charleroi waren ze gisteren razend over dat doelpunt van Club Brugge. Voor mij was dat ook een duidelijke fout van Dennis op Dessoleil, maar die werd niet gefloten en ook niet gecorrigeerd door de VAR. Dat is stilaan toch een redelijk ergerlijke trend geworden in het voetbal", laat Vandenbempt zijn frustratie spreken bij Sporza.

"Als antwoord op de kritiek dat de VAR te veel tussenkwam en het tempo uit de wedstrijd haalde, legt men de lat nu heel hoog", gaat de radioman door. "De grote paraplu is dan natuurlijk de 'clear error'. Pas als de scheidsrechter een duidelijke fout heeft gemaakt, mag de VAR tussenkomen.  Maar blijkbaar hangt er toch dikke mist in de zogeheten VAR-busjes, want er zijn -wat mij betreft- een aantal zonneklare overtredingen gepasseerd zonder dat de VAR op zijn minst heeft gevraagd aan de scheidsrechter om eens te komen kijken."

Gevaar voor eerlijke degradatiestrijd?
Toch is het gebrek aan transparantie bij de VAR geen typisch Belgisch probleem, verzekert Vandenbempt. "Dat gebeurt ook op Europees niveau. Het is een beetje zoals het coronavirus: het zit overal", maakt hij een vergelijking.  "Ik hou eerlijk gezegd mijn hart vast voor de komende drie speeldagen. Vooral dan met die strijd om het behoud. Dat is op leven en dood, want één ploeg tuimelt naar het kerkhof van 1B. Je wil toch niet dat een ploeg dat overkomt omdat de VAR toevallig de andere kant op kijkt of op wil kijken", besluit Vandenbempt onheilspellend.

Poll

Vond jij het een fout van Dennis?

(619 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws