Het is een collectief probleem, we mogen zeker niet alleen naar Mbokani kijken

"Het is een collectief probleem, we mogen zeker niet alleen naar Mbokani kijken"

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 11:28ma 24-02-2020 om 11:28

Laatste update: maandag 24 februari 2020 om 13:00ma 24-02-2020 om 13:00

Royal Antwerp FC zit in een dip, zoveel is duidelijk. Na een magere twee op twaalf is The Great Old weggezakt naar plek vijf in het klassement. Play-Off 1 lijkt nog steeds een zekerheid, maar Steven Defour weet dat het beter moet. De gewezen Rode Duivel duidt aan waar het schoentje knelt.

"Na een twee op twaalf moet je het niet onder stoelen of banken steken: dit is niet onze beste periode", is Defour eerlijk in een reactie bij Het Laatste Nieuws. "Vooral op offensief vlak wil het de jongste weken niet zo goed lukken. Het is een collectief probleem. We mogen zeker niet alleen naar Dieumerci Mbokani kijken."

Mbokani wist in het nieuwe jaar slechts twee keer te scoren, beide keren vanop de stip dan nog wel. "Ik vind dat Dieu nog altijd zijn matchen speelt en nuttig is voor de ploeg, maar hij wordt minder vaak in stelling gebracht. Het is niet dat hij al veel grote kansen heeft gemist, hé", verdedigt Defour de topschutter van Antwerp.

"Voor de rest zit het even ook wat minder mee. Om een voorbeeld te geven: die mogelijkheid die Didier Lamkel Zé in het begin van de tweede helft kreeg, zou er een paar weken geleden altijd zijn ingegaan. Nu dus niet", verwijst Defour tot slot nog naar de wedstrijd op Standard.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws