Eerste Klasse B is één groot doolhof, maar KBVB houdt vast aan strikte planning

Eerste Klasse B is één groot doolhof, maar KBVB houdt vast aan strikte planning

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 11:10ma 24-02-2020 om 11:10

Eerste Klasse B dreigt in een waas van onduidelijkheid af te lopen. Nu Beerschot V.A. een herkansing krijgt op het veld van Virton, lijkt de slotspeeldag van volgend weekend helemaal geen slotspeeldag te zullen worden. Bij de Belgische voetbalbond kijken ze de huidige omstandigheden met lede ogen aan.

Virton-Beerschot wordt dus herspeeld en dat op maandag 2 maart. Op dat moment zou Beerschot al winnaar van de tweede periode kunnen zijn, aangezien het momenteel gedeeld aan kop gaat in de stand, samen met KVC Westerlo. De Kempenaars hebben wel het voordeel, want ze hebben een wedstrijd meer gewonnen.

Als Beerschot op speeldag veertien echter beter zou doen dan Westerlo, is het sowieso eindwinnaar van de tweede periode. Dan wordt het inhaalduel tegen Virton eigenlijk overbodig. Beerschot trekt volgend weekend naar de laatste in de stand, Sporting Lokeren, terwijl Westerlo een lastige verplaatsing wacht bij Union Saint-Gilloise.

Mocht Westerlo aan het langste eind trekken, heeft Beerschot dus nog een 'herkansing' tegen Virton. Dat zint zowel Virton als Westerlo niet: zij gingen al in beroep bij het BAS. Ook de KBVB zit verveeld met de affaire. "Laat één ding heel duidelijk zijn: alle wedstrijden van de laatste speeldag, de opnieuw geplande Virton-Beerschot en de finalewedstrijden van 1B zullen op de voorziene data gespeeld kunnen worden", laat de bond weten in een reactie aan Het Nieuwsblad.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws