VP 11: Anderlecht kan eindelijk uitblinken, Gent-speler David niet af te stoppen

VP 11: Anderlecht kan eindelijk uitblinken, Gent-speler David niet af te stoppen

24-02-2020 11:00 Laatste update: 22:20
5

We kregen op speeldag 27 veel doelpunten te zien en enkele bijzonder interessante resultaten. Daar zorgden deze elf spelers mee voor.

KRC Genk zal het aantrekken van Thomas Didillon zich nog niet beklaagd hebben. De doelman kon de eerste partijen al overtuigen en deed dat ook tegen KV Kortrijk. Hij hield de nul alweer en kon één enorm goede kans zelf nog net van een doelpunt houden, ondanks zijn uitglijden.

Voor hem krijgt hij Clinton Mata, die maar blijft heersen bij Club Brugge en ook zondag weer de sterkste Bruggeling was. Met Amir Murillo en Vincent Kompany krijgen we ook twee Anderlecht-spelers in de elf. Het duo wist te scoren in de 6-1(!) overwinning van Anderlecht.

Murillo was ook nog goed voor een assist en lijkt een echt schot in de roos voor paars-wit. Aan de overzijde staat Dries Wouters, die voor de gelegenheid op linksachter stond bij Genk. De middenvelder kroonde zich meteen tot matchwinnaar door het enige doelpunt van de partij te scoren.

Buffer van Standard en scorende middenvelders
Op het middenveld zien we Gojko Cimirot, die in balrecuperatie en offensief opzicht bijzonder belangrijk was voor Standard. Steven Defour en Faris Haroun hadden geen verhaal tegen de Standard-middenvelder.

Naast hem zien we Joachim Van Damme, die de grote uitblinker was in de makkelijke overwinning tegen Waasland-Beveren. Zijn sterke partij bekroonde hij ook nog met een doelpunt. Dat deed ook Michel Vlap. Hij scoorde een strafschop en zag daarna een tweede doelpunt nog afgekeurd worden. Daarnaast was de Nederlander nog goed voor de assist bij de 3-0.

Jonge aanval
Onze piepjonge aanval bestaat uit twintigers, met Jonathan David als de grote uitblinker van de week. Met zijn drie doelpunten tegen STVV staat zijn doelpuntentotaal nu al op achttien dit seizoen. Dat hij komende zomer naar een grote club zal verhuizen, staat nu wel echt meer dan vast.

Naast hem staat Obbi Oulare, die met een verwoestend schot Sinan Bolat verschalkte en voor de enige treffer tegen Antwerp zorgde. Michel Preud'homme plaatste een fitte Oularé naast Romelu Lukaku. Kan de spits blijven overtuigen?

Dat vragen we ons ook af van Francis Amuzu. Dit seizoen kende hij al moeilijke momenten, maar hij laat af en toe flitsen van zijn klasse zien. Dat deed hij ook tegen KAS Eupen, met één doelpunt en twee assists tot gevolg.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dit is de VP11 van de week! #KRCGenk #ClubBrugge #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #Standard #KAAGent #KVMechelen

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on