Weer felle kritiek op arbitrage en VAR: ‘Wat richten ze uit in dat busje?’

Weer felle kritiek op arbitrage en VAR: ‘Wat richten ze uit in dat busje?’

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 08:44ma 24-02-2020 om 08:44

De VAR en arbiters in de Belgische competitie krijgen vaak kritiek. Na speeldag 27 is dat nu ook weer het geval. Wilfried Van Moer spaart zijn kritiek niet tegenover Het Belang van Limburg.

“Het is erg gesteld met niveau van arbitrage”, begint Van Moer. “Ik heb me opnieuw geërgerd aan de arbitrage. Vooral Lothar D'Hondt ging zwaar in de fout in de eerste minuut van Club Brugge-Charleroi, je kan er zelfs niet over discussiëren of het wel dan niet een duwfout was van Dennis op Dessoleil.”

“Onwaarschijnlijk dat de scheidsrechter dat laat doorgaan, het is niet de eerste keer dat ik D'Hondt de mist zie ingaan”, gaat Van Moer verder. “Dan vraag ik me af waarom zo'n jonge gast nu al Club-Charleroi moet fluiten.”

Ook de VAR krijgt de volle laag. “Nog erger is het gesteld met de VAR. Kan iemand aan de gemiddelde voetbalsupporter uitleggen wat die mensen met z'n drieën uitrichten in dat busje? Als je hier niet ingrijpt, wanneer doe je dat dan nog wel?”

“Er zit helemaal geen lijn meer in de arbitrage. De Fransman en Engelsman die onze scheidsrechters op topniveau zouden gaan brengen, hebben nog geen meerwaarde gebracht”, aldus Van Moer.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Heeft Van Moer hier gelijk?

(355 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws