'Bizarre' rode kaart voor Neymar op opvallend moment: 'Nog nooit gezien!'

'Bizarre' rode kaart voor Neymar op opvallend moment: 'Nog nooit gezien!'

24-02-2020 07:25

Thomas Tuchel heeft het na afloop van een bizarre editie van Paris Saint-Germain - Girondins Bordeaux (4-3) opgenomen voor Neymar. De Braziliaan werd in de blessuretijd van het veld gestuurd met zijn tweede gele kaart.

Neymar kreeg rood na een late tackle op Yacine Adli en applaudiseerde sarcastisch toen hij van het veld liep. Tuchel kan de reactie van zijn vedette wel begrijpen. "Als we het over deze situatie moeten hebben, moeten we wel alles bespreken", aldus de PSG-trainer na afloop op de persconferentie.

"Daarvoor werd er nog een overtreding op hem gemaakt (door Youssouf Sabaly, red.). De vierde official stond op het veld, maar de wedstrijd ging gewoon door. Dit heb ik nog nooit gezien! Daarna is hij boos, dat is menselijk. Deze situatie is echt heel bizar."

Door de rode kaart is Neymar geschorst voor de thuiswedstrijd van komende zaterdag tegen Dijon. Die situatie wordt met argusogen gevolgd, want - wellicht niet geheel ontoevallig - is het deze dagen carnaval in zijn thuisstad Rio de Janeiro. Vorige week liet hij nog weten het feest te moeten missen.