Gent spoelt Romeinse ontgoocheling door met walk-over tegen Sint-Truiden

Gent spoelt Romeinse ontgoocheling door met walk-over tegen Sint-Truiden

Gepubliceerd: zondag 23 februari 2020 om 21:50zo 23-02-2020 om 21:50

KAA Gent heeft zich opnieuw tot op negen punten van koploper Club Brugge gehesen. Na de ontgoochelende 1-0-nederlaag bij AS Roma in de Europa League ondervonden de Buffalo's geen problemen met Sint-Truiden: 4-1.

Gent had in Rome wel goed gepresteerd, maar nagelaten om te scoren, waardoor de volgende ronde halen in Europa nog een fikse uitdaging wordt. Van die kopzorgen viel tegen STVV niets te merken, al kregen de Kanaries wel nog de eerste kans van de partij. Facundo Colidio duwde een uitgemeten voorzet echter voor de eerste paal langs. Een waarschuwing voor Gent, dat nadien gezwind overnam.

Bij de eerste de beste mogelijkheid was het ook meteen raak. Balverlies van STVV luidde een counter in via Vadis Odjidja, die Jonathan David bediende. De Canadees hakte achteruit op Giorgi Kvilitaia, waarop Pol Garcia een tackle inzette. Kvilitaia ging graag liggen, al raakte Garcia zeker geen bal. David trof raak vanop de stip: 1-0. Met die treffer schudde hij Dieumerci Mbokani van zich af als topschutter van de Jupiler Pro League.

Gent stoomde meteen door en besliste het duel nog voor het half uur. Eerst kopte Kvilitaia al vallend binnen op een perfecte voorzet van Sven Kums. Even later deed wie anders dan David de boeken toe. Het goudhaantje van Gent rukte op via rechts en schoof, via doelman Kenny Steppe, in doel voor de 3-0. Daar bleef het bij in de eerste helft.

Krachten sparen in tweede periode
Na de koffie werd het duel potiger. Vooral STVV ging enkele keren stevig door, waarop Vadis zich liet gelden en geel pakte. Kansen waren er eigenlijk niet, maar in minuut 63 stond het plots 4-0. Alessio Castro-Montes stoomde door op rechts en bediende David. De Canadees nam fantastisch aan, bleef vervolgens ijzig kalm en maakte zijn eerste hattrick uit zijn carrière, zijn achttiende competitietreffer al van het seizoen.

STVV kon daar enkele minuten later wel nog de aansluitingstreffer van Yuma Suzuki tegenover zetten, maar verder kwamen de Limburgers niet. Jess Thorup profiteerde van de ruime voorsprong om enkele sterkhouders rust te gunnen met het oog op de komst van Roma. Zo mochten David, Kums en Michael Ngadeau voortijdig naar de kant. Door de 4-1-overwinning verstevigt Gent haar tweede plaats in het klassement, op negen punten van Club dus.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws