Razende Dessoleil: Zelfs Dennis is me komen zeggen dat hij de bal niet speelde

Razende Dessoleil: "Zelfs Dennis is me komen zeggen dat hij de bal niet speelde"

23-02-2020 21:29
14

De eerste minuut uit Club Brugge-Sporting Charleroi (1-0) was meteen de belangrijkste. Eder Balanta scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd, maar hoofdrolspelers in die fase waren Emmanuel Dennis en Dorian Dessoleil. Die eerste sprong hevig tegen de Charleroi-verdediger aan. Foutief, claimt Dessoleil.

De VAR zag geen graten in de actie, maar na afloop van het duel was Dessoleil razend bij RTBF. "We verliezen de match door een scheidsrechterlijke beslissing", is de Charleroi-aanvoerder hard voor Lothar D'Hondt en zijn team. "In het spel waren we de evenknie van Brugge. In de tweede helft brachten we hen aan het twijfelen. We hebben hen op hun speelhelft gehouden, er zijn weinig ploegen die daarin slagen."

"Voor mij waren er veel discutabele beslissingen", gaat Dessoleil wat dieper in op de prestatie van de arbitrage. "Bij het doelpunt is er een fout in de opbouw. Dennis speelt de bal niet, waardoor ik uit evenwicht ben. Zelfs de speler zelf is me komen zeggen dat hij de bal niet speelde. Val ik gemakkelijk? Als je op het terrein komt, zal je zien dat dat niet zo is. Als je in je rug geduwd wordt, ben je uit evenwicht, dan is het normaal dat je valt."