OFFICIEEL: Paniek slaat toe in Beveren, Mercier wordt bedankt bij rode lantaarn

OFFICIEEL: Paniek slaat toe in Beveren, Mercier wordt bedankt bij rode lantaarn

Gepubliceerd: zondag 23 februari 2020 om 20:44zo 23-02-2020 om 20:44

Laatste update: zondag 23 februari 2020 om 20:49zo 23-02-2020 om 20:49

Waasland-Beveren heeft drastisch ingegrepen na de negatieve ontwikkelingen van dit weekend. Aangezien de fusieclub zelf verloor en concurrent Cercle Brugge won, dragen de Beveraars nu de rode lantaarn in de stand. Trainer Arnauld Mercier betaalt daarvoor het gelag.

Waasland-Beveren heeft de Fransman namelijk op straat gezet, meldt de club via de officiële kanalen. Met nog drie wedstrijden op de teller moet Dirk Geeraerd de Waaslanders van degradatie behoeden. Hij neemt de honneurs waar tot minstens aan het einde van de reguliere competitie. Trainerswissels zijn een beproefd (en, toegegeven, vaak succesvol) recept op de Freethiel.

Enkele weken geleden leek het nog vast te staan dat Cercle uit Eerste Klasse A zou wegvallen, maar na een spectaculaire remonte staan de West-Vlamingen plots voorlaatst. Nieuwe hekkensluiter is nu dus Waasland-Beveren: rond Nieuwjaar pakte het nog een historische negen op negen, maar sindsdien volgden vijf nederlagen op rij. Na 27 speeldagen telt Waasland-Beveren zo twintig punten, net als Cercle. De Vereniging heeft echter meer matchen gewonnen.

De zware 4-0-nederlaag van zaterdag bij KV Mechelen was blijkbaar de druppel. 'De beslissing viel na een dag vol evaluatiegesprekken', geeft W-B wat extra toelichting bij het ontslag van Mercier. 'De clubleiding was niet te spreken over de manier waarop de wedstrijd tegen KV Mechelen werd aangevat en afgewerkt en moet reageren. Een mooi gevuld uitvak kreeg allesbehalve waar voor zijn geld en dat strookt niet met de verwachtingen van de club. Er moet opnieuw meer vuur in de ploeg om de laatste drie finales van dit seizoen positief af te ronden. We zullen er alles aan doen om deze club op het hoogste niveau te houden!'

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws