Mbokani moet dan toch afstand doen: Gouden Stier is nu helemaal van David

Mbokani moet dan toch afstand doen: Gouden Stier is nu helemaal van David

23-02-2020 20:21 Laatste update: 20:28
3

Jonathan David mag zich minstens een week lang de enige topschutter van de Jupiler Pro League. Het Canadese wonderkind van KAA Gent trapte in de thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden na een tiental minuten een strafschop binnen. Daarmee schudt hij Dieumerci Mbokani voorlopig van zich af.

Aan het begin van deze speeldag stonden David en Mbokani nog broederlijk aan de leiding van het topschuttersklassement, met vijftien rozen. Terwijl de Congolees van Royal Antwerp FC zich niet kon onderscheiden op het veld van ex-club Standard Luik, deed David dat dus wel tegen STVV. Daardoor komt hij op zestien treffers.

Op de volgende speeldag zal David dus als enige te bewonderen vallen met de Gouden Stier op de rug. Overigens heeft de Canadees ook nog zeven assists achter zijn naam staan in de Jupiler Pro League én werkte hij er in de Europa League vier tegen de netten.

Troonsopvolger
Opvallend: voor het eerst sinds de openingsspeeldag staat Mbokani niet meer (gedeeld) bovenaan de topschuttersstand. De aanvalsleider van Antwerp begon het seizoen met vier goals in twee matchen en gaf die koppositie dus nooit helemaal uit handen. De laatste weken draait het echter minder: in 2020 scoorde Mbokani pas twee keer, beide malen vanop de stip bovendien. Zijn laatste veldgoal dateert al van begin november ...

Die cijfers staan in schril contrast met de opmars van David. Het goudhaantje van Gent zit nu al aan acht doelpunten in 2020. Daarmee is hij Mbokani in sneltreinvaart voorbij gegaan.