Scherpe Vormer: Dennis deed helemaal niets, die verdediger ging zelf in de fout

Scherpe Vormer: "Dennis deed helemaal niets, die verdediger ging zelf in de fout"

Gepubliceerd: zondag 23 februari 2020 om 20:05zo 23-02-2020 om 20:05

Laatste update: zondag 23 februari 2020 om 21:25zo 23-02-2020 om 21:25

Club Brugge had genoeg aan een blitzstart om Sporting Charleroi van zich af te schudden op Jan Breydel (1-0). Na de vroege openingstreffer stelde het vervolg van de wedstrijd niet zo veel meer voor. Ruud Vormer beseft dat zijn elftal in een mindere vorm verkeert.

We speelden niet top, maar dit zijn opnieuw drie dure punten die we met deze 1-0-overwinning weten te behalen", benadrukt Vormer eerst en vooral het positieve op de website van Club. "We lopen ook weer uit op enkele van onze achtervolgers, dus kunnen we alleen maar tevreden zijn. Het gaat volgens mij vooral over de moeilijkheidsgraad waarmee we onze laatste wedstrijden hebben gewonnen."

"Voor Nieuwjaar speelden we alleszins een stuk zwieriger, maar nu draait het iets minder, vinden we moeilijker de weg naar doel, enzovoort", geeft Vormer toe. "Vandaar dat ik zeg dat in deze fase van de competitie enkel en alleen de punten tellen."

Geen overtreding
Bij Charleroi heerste veel onvrede over de enige treffer van de partij. Emmanuel Dennis zou Dorian Dessoleil geduwd hebben in een voorafgaand duel. De VAR bekeek de fase, maar greep uiteindelijk niet in. "Dennis deed helemaal niets, maar die verdediger ging zelf helemaal in de fout en liet zich totaal in de luren leggen", wijst Vormer Dessoleil met de vinger. "Nee, daar was echt niks aan de hand hoor."

Het programma in aanloop naar Play-Off 1 oogt razend druk voor Club. Niet alleen betwist Blauw-Zwart over een maand de finale van de Croky Cup tegen Royal Antwerp FC, ook is er natuurlijk nog het Europese verhaal. "Komende donderdag naar Manchester United, dan zondag naar Genk, daarvoor ben je natuurlijk voetballer geworden om dergelijke wedstrijden te kunnen spelen", wil Vormer niet zeuren over vermoeidheid.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws