Anderlecht zorgt voor doelpuntenfestival in poepsimpele zege tegen KAS Eupen

23-02-2020 19:46
31

De hoop op Play-Off 1 is er dan toch nog voor RSC Anderlecht. In eigen huis raakte het zonder problemen voorbij KAS Eupen. Het werd 6-1, waardoor Anderlecht over Zulte Waregem naar de achtste plek springt.

Voor Anderlecht was het de wedstrijd van de laatste kans, waardoor de opdracht duidelijk was: winnen. In een matig gevuld Lotto Park was het Anderlecht dat voor het eerst kon scoren. Nieuweling Amir Murillo kon na negen minuten voetballen de assist van Francis Amuzu verzilveren.

Het overwicht bleef voor Anderlecht, terwijl Eupen domme verdedigende fouten bleef maken. Op het kwartier kreeg Anderlecht ook een strafschop na een duw van Amat, die een rode kaart kreeg. De 2-0 volgde niet veel later via Michel Vlap. Dat werd nog voor het half uur zelfs 3-0 na een doelpunt van Marko Pjaca.

Niet veel later miste Pjaca de 4-0, maar Vincent Kompany kon die wel scoren. Nog voor de rust had Anderlecht vier(!) doelpunten voorsprong

Ook na de eerste helft was het doelpuntenfestival niet voorbij. Anderlecht bleef efficiënt en kon zelfs een vijfde treffer maken. Amuzu was de doelpuntenmaker van dienst.

Na het vijfde doelpunt was het overwicht nog steeds voor Anderlecht, de doelpunten niet. Bolingi kon dertien minuten voor tijd dan toch nog voor een eerredder zorgen. Geen clean sheet voor Hendrik Van Crombrugge tegen zijn ex-ploeg.

Daar leek het bij te gaan blijven, maar een klasseflits van Zakaria Bakkali in de allerlaatste minuut zorgde voor de 6-1 eindstand.