Vroeg doelpunt Balanta volstaat voor Club Brugge tegen Charleroi

Vroeg doelpunt Balanta volstaat voor Club Brugge tegen Charleroi

Gepubliceerd: zondag 23 februari 2020 om 16:20zo 23-02-2020 om 16:20

Na de zware partij tegen Manchester United kreeg Club Brugge met Charleroi nog een stevige tegenstander. De Bruggelingen hadden het niet makkelijk, maar konden door een vroeg doelpunt wel de 1-0 overwinning vieren.

In Charleroi had Club Brugge het nog moeilijk om de muur van de Carolo's te breken. Daar was in eigen huis geen sprake van. Na amper één minuut voetballen kwam het al op voorsprong na een knap – maar afgeweken – afstandsschot van Eder Balanta.

Na dat doelpunt controleerde Club Brugge de wedstrijd ook helemaal, zonder echt door te duwen. Met Man Utd in het vooruitzicht leek het vooral een zaak om de energie te sparen. Charleroi kwam er helemaal niet aan te pas en kwam dan ook niet tot een doelpunt. Bij de rust stond het nog steeds 1-0.

De tweede helft zorgde voor twee ploegen die met meer gretigheid uit de kleedkamer kwamen. Charleroi kwam ook tot enkele kansjes, al bleef het grote doelgevaar uit.

Philippe Clement greep in met de komst van Michael Krmencik, wat toch voor meer overwicht zorgde. Via Ruud Vormer kwam Blauw-Zwart ook dicht bij de 2-0, Nurio greep net op tijd in. Aan de overzijde hield Simon Mignolet diezelfde Nurio van de gelijkmaker.

Het bleef een zenuwslopende partij, met twee ploegen die aanspraak maakten op een doelpunt. Dat kwam er niet meer, het bleef 1-0.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws