Lazio met scorende Marusic wint en blijft in nek van Juventus hijgen

23-02-2020 14:58
3

SS Lazio blijft serieus meedoen om de landstitel in Italië. De club van trainer Simone Inzaghi won op het nippertje met 2-3 van het Genoa en staat nu tweede in de Serie A. Koploper Juventus heeft één punt meer.

Juventus en Internazionale werden gezien als de kanshebbers voor het kampioenschap, maar dertien wedstrijden voor het einde doet ook Lazio nog volop mee. De bezoekers kwamen al na twee minuten spelen op voorsprong door Adam Marusic (ex-KV Oostende en KV Kortrijk). Goudhaantje Ciro Immobile verdubbelde de score vlak na rust, waarna Genoa via Francesco Cassata iets terug wist te doen.

Na de 1-3 van Danilo Cataldi in de 71e minuut leek de buit binnen voor Lazio, maar in de allerlaatste minuut maakte Genoa de wedstrijd vanaf de stip toch weer spannend: Domenico Criscito benutte het buitenkansje. De aansluitingstreffer van Genoa kwam echter te laat. Silvio Proto bleef bij Lazio 90 minuten op de bank.

Internazionale zou zondag spelen tegen Sampdoria, maar die wedstrijd is vanwege de uitbraak van het Coronavirus uitgesteld. Daardoor is de voorsprong van Lazio op nummer drie Inter nu vijf punten.