Opnieuw chaos in 1B, finalematchen in gevaar? 'Westerlo samen met Virton naar BAS'

Opnieuw chaos in 1B, finalematchen in gevaar? 'Westerlo samen met Virton naar BAS'

Gepubliceerd: zondag 23 februari 2020 om 11:14zo 23-02-2020 om 11:14

Laatste update: zondag 23 februari 2020 om 11:29zo 23-02-2020 om 11:29

Westerlo ligt nog altijd op koers om de tweede periodetitel in 1B binnen te halen. Door de 2-1 overwinning van zaterdagavond tegen Virton habben de Kemhanen in principe hun lot in eigen handen, maar daar besliste de Geschillencommissie Hoger Beroep anders over.

Omdat de wedstrijd Virton – Beerschot opnieuw zal worden gespeeld, is dat plots niet meer het geval. Westerlo laat zich echter niet kennen. 'We gaan uiteindelijk niet in evocatie, maar sluiten ons aan bij Virton en trekken samen naar het BAS om deze beslissing aan te vechten', vertelt algemeen directeur Wim Van Hove aan Het Laatste Nieuws.

'Het is jammer dat deze competitie opnieuw een sportieve afloop zal kennen en voor een rechtbank beslist zal worden. Maar wij zijn ervan overtuigd dat we dit tot een goed einde kunnen brengen', vervolgt Van Hove, die mogelijk een gevaarlijk precedent zal creëren. 'Als het BAS de beslissing van de Geschillencommissie bevestigt, staat de deur voor procedures en rechtszaken wagenwijd open. Elke reden is dan goed om een klacht in te dienen en dan zullen weinig competities nog een sportief verloop kennen. Ik kan me niet voorstellen dat men dit gaat toelaten.'

Bovendien is de kans groot dat de procedure voor het BAS de finalewedstrijden voor promotie in de war te sturen. 'Het dossier is ditmaal niet zo uitgebreid, dus ik hoop dat het BAS voor het einde van de reguliere competitie uitspraak doet. In het andere geval zullen de finalewedstrijden wellicht uitgesteld worden', besluit Van Hove.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws