Raman en Schalke vernederd door Leipzig, Januzaj imponeert tegen Valencia

Raman en Schalke vernederd door Leipzig, Januzaj imponeert tegen Valencia

22-02-2020 21:01
6

RB Leipzig heeft zaterdag een ongenadig hard pak slaag uitgedeeld aan het Schalke 04 van Benito Raman. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann won in Gelsenkirchen met liefst 0-5. Daarmee blijven Die Roten Bullen in het spoor van Bayern München.

Schalke 04 - RB Leipzig 0-5
RB Leipzig beleefde een droomstart tegen Schalke 04, waar Raman een volledige wedstrijd voor speelde. Al na 55 seconden haalde Marcel Sabitzer fantastisch uit: 0-1. Het bleek de opmaat voor een zeer vervelende avond voor Die Königsblauen, al hielden ze de schade verrassend lang beperkt.

Pas in het laatste halfuur nam Leipzig in rap tempo afstand: Timo Werner, Marcel Halstenberg, Angeliño en Emil Forsberg troffen stuk voor stuk op fraaie wijze doel: 0-5.

De formatie van Nagelsmann boekte woensdag al een kostbare zege bij Tottenham Hotspur in de Champions League en trekt die vorm dus door in de Bundesliga. Leipzig nadert koploper Bayern München tot op één punt. Schalke blijft steken op plek zes.

Real Sociedad - Valencia 3-0
De vormcrisis bij Valencia neemt serieuze vormen aan. Het team van Alberto Celades kreeg woensdag al met 4-1 klop van Atalanta Bergamo en ook in de Primera Division werd Los Che zaterdag op een forse nederlaag getrakteerd. Real Sociedad was met 3-0 te sterk in Anoeta. Mikel Merino opende na twaalf minuten de score en op slag van rust tekende Nacho Monreal voor de 2-0. In de tweede helft maakte Adnan Januzaj er al snel 3-0 van op prachtige wijze.

De zege van de Basken, waar Martin Odegaard en Alexander Isak in de basis stonden, kwam daarna niet meer in gevaar. Real Sociedad klimt naar plek vier in Spanje, Valencia staat nu achtste.