Cercle Brugge springt over Waasland-Beveren na levensbelangrijke zege

22-02-2020 21:49
20

Cercle Brugge heeft een gigantische stap gezet richting het vermijden van de degradatie. Op bezoek bij Royal Excel Moeskroen heeft het drie belangrijke punten gepakt. Het werd 0-1.

Misschien wel de wedstrijd van de laatste kans voor Cercle Brugge, dat punten moest blijven sprokkelen. Het was ook de beste tegen Moeskroen en wist te beste kansen bij elkaar te sprokkelen.

De partij tussen beide ploegen zorgde niet meteen voor hoogstaand voetbal en dus ook geen enkel doelpunt. Tot de rust bleef het dan ook 0-0.

De tweede helft zorgde niet voor beter voetbal. Integendeel. We kregen amper kansen, amper mooi voetbal en dus ook helemaal geen reclame voor onze competitie te zien. Cercle Brugge probeerde wel, maar was niet bij machte om Moeskroen in de problemen te brengen.

Twintig minuten voor tijd kwam er dan toch een late aanvalsgolf van Cercle Brugge. Stef Peeters kon een grote kans niet afwerken, Dylan De Belder deed dat enkele minuten later wel. Een kwartier voor tijd scoorde hij de belangrijke openingstreffer.

Dankzij de zege is Cercle Brugge bij het moment van schrijven van de zestiende naar de vijftiende plek geklommen. Het telt nu twintig punten, hetzelfde aantal als Waasland-Beveren (dat op achterstand staat tegen KV Mechelen).