Zulte Waregem en KV Oostende vinden geen winnaar in streekderby

22-02-2020 21:50
3

De partij tussen Zulte Waregem en KV Oostende heeft niet voor een winnaar gezorgd. Een matige eerste en schabouwelijke tweede helft zorgde voor een 1-1 eindstand.

Na de mindere prestaties van de voorbije weken was het nog lang niet zeker dat KVO de degradatie had vermeden. Punten sprokkelen was dus de opdracht. Het kreeg aanvankelijk ook de beste kansen tegen streekgenoot Zulte Waregem.

Daar werd het halfweg de eerste helft ook voor beloond met een penalty. Ari Skulason trapte daarop de openingstreffer in doel. Lang konden de Oostendenaren er niet van genieten. Enkele minuten kwam die gelijkmaker er al via Damien Marcq.

Na de treffer had Zulte Waregem helemaal het overwicht en kwam het via Larin nog tot een goede kans. Het bleef echter 1-1 tot de rust.

Na de pauze kregen we enkele kleine kansjes aan beide zijden, maar een doelpunt viel er niet in een bijzonder matige tweede helft. De eindstand: 1-1.