Preud'homme zorgt (zonder het te willen) voor een Belgische primeur

Preud'homme zorgt (zonder het te willen) voor een Belgische primeur

22-02-2020 18:52 Laatste update: 19:32
12

Michel Preud'homme maakte zich tijdens de eerste helft van Standard - Antwerp bijzonder druk over de spelleiding. Hij kreeg dan ook een gele kaart van ref Nathan Verboomen, zijn vijfde van het seizoen.

Dat wil zeggen dat Preud'homme de eerste coach is die aan vijf gele kaarten raakt in de Jupiler Pro League. Net zoals bij spelers betekent dat één speeldag schorsing. Preud'homme zal in de wedstrijd tegen Sporting Charleroi dus niet op de bank zitten en moet zijn taken overlaten aan T2 Mbaye Leye.

De gele kaarten voor trainers werden in België ingevoerd aan het begin van dit seizoen. In Engeland werd dit al in 2018 ingevoerd. Met het nieuwe systeem hoopt de Pro League de stafleden op de bank beter in toom te houden. Preud'homme heeft de twijfelachtige eer om als eerste coach geschorst te zijn binnen dit systeem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het is zowaar gebeurd. Een trainer in de JPL is voor het eerst geschorst na 5 gele kaarten. De twijfelachtige eer gaat naar Standard-trainer Preud'homme. #STAANT #Preudhomme #Standard #JPL

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on