Westerlo komt alleen aan de leiding in 1B na felbevochten zege

22-02-2020 18:45
1

Westerlo heeft een felbevochten zege binnengehaald tegen Virton. Westerlo wachtte tot de absolute slotfase om de beslissende treffer te maken. De match eindigde op 2-1.

Westerlo schoot het best uit de startblokken en Brüls was na tien minuten dichtbij een goal. Zijn voorzet belandde op de lat. Even later had Brüls wél zijn goaltje beet. Hij draaide een corner via Moris binnen. Pijnlijk voor de doelman van Virton!

Westerlo had daarna verschillende kansen op de 2-0, maar kreeg het deksel op de neus. Net voor de pauze scoorde Malget na een corner voor Virton. De Luxemburgers konden zo onverhoopt nog met een gelijkspel de rust in.

Late goal
Na de pauze kon Westerlo zijn niveau niet volhouden. Het werd slordig en Virton kwam veel beter in de wedstrijd. Turpel stuitte voor de bezoekers op Ozer. Ramalingom kopte even later een open kans naast.

De match leek af te stevenen op een puntendeling, tot invaller Gboho het verschil maakte. Op vijf minuten voor het einde kon hij de verlossende treffer maken, die het Kuipje deed ontploffen.

Westerlo staan nu alleen aan kop in de tweede periode. Het heeft drie punten voorsprong op Beerschot, dat zondag nog speelt tegen Lommel. Beerschot kan dus nog naast Westerlo komen.