Messi vindt zijn vorm: Barça met vertrouwen naar Napoli en Real

Messi vindt zijn vorm: Barça met vertrouwen naar Napoli en Real

22-02-2020 18:15 Laatste update: 18:25
5

FC Barcelona heeft de onrust naast het veld enigszins doen verstommen met een overtuigende zege op Eibar. Lionel Messi leidde de Catalanen naar een 5-0 zege. Daarmee tankt Barça vertrouwen voor een belangrijke week.

Trainer Quique Setién besloot onder meer om Frenkie de Jong en Ansu Fati op de bank te laten beginnen. De Nederlander zag vanaf de bank hoe Messi de hoofdrol opeiste in de eerste helft. De Argentijnse ster opende al na veertien minuten de score door de defensie van Eibar met een knappe actie in de luren te leggen. Na 37 minuten sloeg hij opnieuw toe na een fraaie actie en drie minuten later voltooide hij zijn hattrick: 3-0.

Daarmee maakte Messi overtuigend een einde aan zijn langste 'doelpuntendroogte' in zes jaar tijd. De afgelopen vier duels kwam hij niet tot scoren, maar mede door zijn assists was hij wel bij de laatste elf treffers van Barcelona direct betrokken. De Spaanse kampioen nam in de tweede helft duidelijk gas terug. Sergio Busquets werd na een uur afgelost door De Jong en ook Gerard Piqué en Antoine Griezmann kregen rust.

Pas in de slotfase zette Barça nog even aan. Messi - na goed voorbereidend werk van debutant Martin Braithwaite - en Arthur bepaalden de eindstand op 5-0, waardoor Barça vertrouwen tankt voor een belangrijke week. Dinsdag wacht een bezoek aan Napoli in de achtste finale van de Champions League en zondag staat El Clásico tegen Real Madrid op het programma. De aartsrivalen zijn in een bloedstollende strijd verwikkeld. Barça heeft nu twee punten meer dan De Koninklijke, die zaterdagavond tegen Levante speelt.

Ondanks de zege van Barça zal de onrust naast het veld voortduren. Voorafgaand aan het treffen met Eibar riepen de fans om het vertrek van voorzitter Josep Bartomeu.